img

Web Tasarım Çalışmalarında Site Hızı Neden Önemlidir?

Web tasarım çalışmalarında site hızı, web sitesinin ilerleyen zamanlarda alacağı etkileşimi doğrudan etkileyen unsurlar arasında yer alan bir faktördür. Bu nedenle tasarım çalışmalarında hız durumu göz önüne alınarak gerekli grafiklere yer verilir. Web sitenizde bulunan sayfaların kullanıcılar tarafından açılma hızları, arama motorları tarafından gerçekleştirilen puanlamalarda göz önüne alınan bir kriterdir.

Arama motorları kullanıcıları için güvenli ve hızlı internet deneyimi sunmayı hedefler. Bu kriteri yerine getirebilmek açısından web tasarımcılar, tasarım çalışmaları esnasında site hızını üst planda tutabilmeyi hedeflemektedir. Bu SEO kriterini yerine getiren web siteleri, diğer web sitelerden ayrılarak arama sonuçlarında ön planda yer bulurlar.

Web Sitesi Tasarımında Site Hızını Etkileyen Faktörler

Web tasarım çalışmalarında site hızı belirli faktörlere bağlı olarak değişim göstermektedir. İyi bir web tasarımcı ile çalışmanız durumunda bu faktörlere oldukça özen gösterdiklerini görürsünüz. Web sitesinin hızının artması ile organik trafik akışının yükselmesi birbirleri ile paralel olarak gerçekleşmektedir. Web sitenizin daha iyi konumda olmasını istiyorsanız bu kriterlere muhakkak özen göstermelisiniz.

Öncelikli olarak web sitenize hizmet aldığınız hosting firmasını dikkatlice belirlemeniz gerekmektedir. Hıza önem veren hosting firmaları ile çalışırsanız web sitenizin açılış hızında yaşanan değişimleri görürsünüz. Web sitenizde kullanacağınız görselleri ve grafikleri belirli piksel aralıklarında tutmanız gerekmektedir. Gereksiz unsurlara yer vermeden gerçekleştireceğiniz görsel paylaşımlar yardımıyla web sitenizin hızını artırabilirsiniz. Web sitesi tasarımında kullanılan kodların küçültülmesi ile de web sitesi hızını artırabilirsiniz.

Web Sitesi Hızı Nasıl Ölçülür?

Web tasarım çalışmalarında site hızı hususuna dikkat ettikten sonra hız hakkında fikir sahibi olmak isteyebilirsiniz. Web sitenizin hızını merak ediyorsanız bunun için programlanmış araçları kullanarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Pingdom, GTmetrics, Page Speed Insights gibi araçlar web sitelerini inceleyerek web sitenizde yer alan verilerin boyutlarını kontrol altında tutabilmenize yardımcı olmaktadır. Web sitenizi optimize edebilmek adına gerekli olan çalışmalar hakkında da fikir sahibi olursunuz. Web sitenizin hızını etkileyen bütün unsurlar ve hatalar belirtilerek bunları nasıl değiştireceğiniz hususunda açıklamalar bulabilirsiniz. Böylelikle web sitenizin hızını artırarak SEO kriterlerinde önemli olan adımlardan birini yerine getirebilirsiniz